ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ!

Τα προγράμματα ελαστικής εργασίας έχουν γίνει πλέον καθεστώς για ένα μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα οι προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα είναι πλειοψηφία σε σχέση με αυτές με μόνιμη σχέση.

Καμία από τις κυβερνήσεις που πέρασαν δεν προσπάθησε να αλλάξει αυτό το καθεστώς. Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να προβεί σε μαζικές προσλήψεις σταθερής εργασίας για να ικανοποιήσει τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, στους δήμους και αλλού επεκτείνει και διαιωνίζει το καθεστώς ομηρίας χιλιάδων εργαζομένων μέσω διαφόρων προγραμμάτων ολιγόμηνης εργασίας.

Το τελευταίο διάστημα εργαζόμενοι σε αυτά τα προγράμματα σε διάφορους κλάδους βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποίησης διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην εργασία. Είναι αυτοί οι εργαζόμενοι που σε λίγο όταν θα λήξει το πρόγραμμα τους, θα βρεθούν στην ανεργία και μεγάλο κομμάτι αυτών δε θα δικαιούνται ούτε επίδομα ανεργίας.

Αυτό είναι το εργασιακό τοπίο που έχει επιβάλλει για τους εργαζομένους το κεφάλαιο και η εργοδοσία. Σ’ αυτό επενδύει τώρα κι η κυβέρνηση της ΝΔ: Εργαζόμενοι αναλώσιμοι, χωρίς δικαιώματα, χωρίς την ελάχιστη κοινωνική πρόνοια.

Είναι προκλητικοί! Αυτοί που με τις πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων δημιούργησαν τις στρατιές ανέργων, αυτοί που κάνουν τεμενάδες στους επιχειρηματίες και τους εφοπλιστές και τους απαλλάσσουν και με το νόμο από τις εργοδοτικές τους υποχρεώσεις, είναι οι ίδιοι που μας εγκαλούν ότι εμείς φταίμε για το ότι είμαστε άνεργοι. Μας καλούν να στελεχώσουμε προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας τα οποία προφανώς και δεν επιλύουν το πρόβλημα της ανεργίας, αντίθετα το συντηρούν και για τα οποία οι κυβερνήσεις κι η εργοδοσία εισπράττουν παχυλά κονδύλια από την Ε.Ε μέσω των ΕΣΠΑ. Και ταυτόχρονα δεν έχουν καμία έννοια για να φροντίσουν για επίδομα, ασφάλεια, στέγη όσο είμαστε άνεργοι.

ΟΧΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Να καταργηθούν όλα τα προγράμματα ελαστικής εργασίας, ανακύκλωσης της ανεργίας

Μαζικές προσλήψεις σταθερής εργασίας για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και να έχουμε όλοι δουλειά

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ. ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ – ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: