ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Δημοσιεύτηκε Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, βάσει της οποία χιλιάδες συμβασιούχοι – εργαζόμενοι στους Δήμους, πετιούνται στον δρόμο, μένοντας απλήρωτοι και χωρίς δουλειά.

Η συγκεκριμένη Απόφαση κι οι συνέπειές της δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Κυβερνήσεις και δήμαρχοι οποιασδήποτε κομματικής απόχρωσης κοροϊδεύουν τους συμβασιούχους και την κοινωνία. Όλοι γνωρίζουν ότι οι συνεχείς ανανεώσεις και παρατάσεις των συμβάσεων των εργαζομένων για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών είναι αντισυνταγματικές, αφού με ψηφισμένο νόμο από το 2016 μπορούσαν να προβούν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μεγάλες και οι ευθύνες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού για την αδιέξοδη κι επικίνδυνη τακτική που ακολουθούν μέχρι σήμερα. Δεν οργάνωσαν τον αγώνα για μόνιμες προσλήψεις, παρά αναλώθηκαν να χαϊδεύουν τ’ αυτιά των εργαζομένων, να αναπτύσσουν συντεχνιακά αντανακλαστικά στους συμβασιούχους. Άφηναν έτσι χώρο σε κυβέρνηση και δήμους να εφαρμόζουν την αντεργατική πολιτική συνεχίζοντας το καθεστώς των συμβασιούχων και τα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων.

Με αφορμή τις νέες εξελίξεις που δημιουργούνται από την απόφαση αυτή, εδώ και τώρα να σημάνει συναγερμός στους εργαζομένους των δήμων και τους άνεργους ώστε να γίνει υπόθεση συνολικά του εργατικού κινήματος η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας! Όλοι μαζί να τους κάνουμε σαφές ότι δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές εργαζομένων και  ανέργων, δεν μπορούν να μαυρίζουν το παρόν και το μέλλον μας.

ΟΧΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.

  • Κανένας συμβασιούχος να μην απολυθεί μέχρι να γίνουν μόνιμες προσλήψεις και να καταβληθούν όλοι οι μισθοί κανονικά.
  • Να προκηρυχθούν άμεσα μόνιμες προσλήψεις εργαζομένων για να καλυφθούν όλες οι πάγιες ανάγκες, τουλάχιστον τόσων θέσεων όσων είναι κι οι εργαζόμενοι με διάφορες συμβάσεις στους Δήμους. Η μη κάλυψη των αναγκών των δήμων οδηγεί στην υποβάθμιση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών, ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση με ταυτόχρονες αρνητικές συνέπειες τόσο για τους εργαζόμενους των δήμων όσο και συνολικά για το λαό.

· ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

· ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και Σ.Σ.Ε.

· ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ –ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.

Ιούνιος 2017

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: