ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την Τετάρτη 15/2 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας και στην συνέχεια έγινε συνάντηση με εκπρόσωπο του Υπουργείο. Στην συνάντηση ήταν μέλη της επιτροπής των πρώην εργαζόμενων στην κλινική «Νέο Αθήναιον»,  εκπρόσωπος των ενεργών άνεργων και ο συνεργάτης του Υπουργείο Εργασίας κ. Παπαθεοδωροπουλος.

Στην συνάντηση  θέσαμε τα αιτήματά μας , όσον αφορά την πληρωμή των δεδουλευμένων μας, να δοθούν οι  απολύσεις από την εταιρεία ώστε να μπορέσουμε οι εργαζόμενοι να μπούμε στο ταμείο ανεργίας και το ζήτημα των ενσήμων.
Για το ζήτημα των απολύσεων ο εκπρόσωπος του Υπουργείου δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, αρνούμενο ουσιαστικά να δώσει πολιτική λύση στο πρόβλημα. Με την στάση του αυτή άφησε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να στρέφονται στην προσωπική λύση μέσω δικηγόρων και σε «συνεργασία» με τους δικηγόρους της εταιρίας . Όσον αφορά τα ένσημα θα καλυφθούν από την πληρωμή των ασφαλιστικών ταμείων.
Όσον αφορά τα δεδουλευμένα, δεν θέλησε να να δώσει λύση και να πιέσει την κλινική, πέταγε το μπαλάκι στον ΕΟΠΥΥ.  Εν τούτοις, δεσμεύτηκε και έκλεισε συνάντηση με τον με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεωργακόπουλο, την Δευτέρα 20/2 στις 12.00, στο Μαρούσι, Αποστόλου Παύλου 12, , πίσω από το νοσοκομείο Υγεία. Με στόχο να βρεθεί οριστική λύση.
Εμείς γνωρίζουμε ότι η λύση στο προβλημά μας απαιτεί πολιτική απόφαση από το υπουργείο και δεν είναι τεχνικό ζήτημα και ζήτημα συναντήσεων. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και την προσπάθειά μας. Σε αυτό τον αγώνα θέλουμε να καλέσουμε να μας συμπαρασταθούν σωματεία, συλλογικότητες και οι εργαζόμενοι.
Επιτροπή πρωην εργαζομένων – εργαζόμενες της κλινικής «Νέο Αθήναιον»
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: