ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/4 ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Ως Ενεργοί Άνεργοι χαιρετίζουμε την πορεία των συναδέλφων μας ενάντια στην ανεργία που ξεκίνησε την Κυριακή 3/4 στην Πάτρα. Τα τελευταία έξι χρόνια εφαρμογής των μνημονίων και των αντεργατικών πολιτικών από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις τα ποσοστά της ανεργίας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη με αποτέλεσμα να μιλάμε για πάνω από 1 εκατομμύριο επίσημα εγγεγραμμένους ανέργους στη χώρα. Το τρίτο μνημόνιο και το νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα έρθει να χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για όλους μας. Από τη μία πλευρά, πετσοκόβεται η κρατική χρηματοδότηση προς τον ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα τη μείωση των κονδυλίων που κατευθύνονται στους άνεργους. Από την άλλη, το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα πολλαπλασιάσει τις στρατιές των ανέργων, θα εκτοξεύσει τη μαύρη εργασία και θα καταστήσει τη σύνταξη μακρινό όνειρο για τους ανέργους και τους ελαστικά εργαζόμενους.

Απέναντι σε όλα αυτά, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ οι άνεργοι και άνεργες να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να οργανωθούμε σε επιτροπές ανέργων στις γειτονιές. Επιτροπές ζωντανές, μαζικές και μαχητικές που θα μπορούν να αγκαλιάζουν με τα αιτήματά τους, τους ίδιους τους ανέργους και θα βοηθούν στον αγώνα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Επιτροπές οι οποίες θα έχουν ως κατεύθυνση τη δημιουργία ενός μαζικού κινήματος κατά της ανεργίας και γι’ αυτό ακριβώς θα είναι κομμάτι του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, θα το στηρίζουν και θα στηρίζονται από αυτό.

Η πρωτοβουλία των συναδέλφων μας κινείται προς την κατεύθυνση της οργάνωσης των ανέργων και συμβάλλει στον αγώνα για ζωή, δουλειά, αξιοπρέπεια. Καλούμε όλους τους ανέργους να συμμετάσχουν και να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. Οι δρόμοι της Αθήνας να γεμίσουν με τους πάνω από 1 εκατομμύριο ανέργους που δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Να δώσουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και στην τρόικα ότι δε σκύβουμε το κεφάλι! Παλεύουμε για τα δικαιώματα μας και ξέρουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε!

Η εμπειρία μας από τις κινητοποιήσεις για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων– την οποία τελικά και κατακτήσαμε- έδειξαν ότι οι αγώνες μας, αν είναι μαζικοί, ενωτικοί, οργανωμένοι και επίμονοι μπορούν να είναι και νικηφόροι!

Να διαδηλώσουμε, λοιπόν, την Κυριακή, πρώτα και κύρια, για το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα! Για τη ριζική μείωση του χρόνου εργασίας για να δημιουργηθούν θέσεις για όλους μας με αξιοπρεπείς συνθήκες. Να απαιτήσουμε την εδώ και τώρα χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις όσο χρόνο διαρκεί η ανεργία, για να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς έως ότου βρούμε δουλειά! Τα χρόνια ανεργίας να μετρούν ως συντάξιμα για να μπορέσουν οι άνεργοι να πάρουν αξιοπρεπή σύνταξη αλλά και να εξασφαλιστεί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Πρέπει όμως άμεσα να δοθεί έκτακτο επίδομα για τις γιορτές του Πάσχα για να τις περάσουν με αξιοπρέπεια όλοι οι άνεργοι και άνεργες!

Θεωρούμε θετική λοιπόν αυτή την προσπάθεια για την ανάδειξη του τεράστιου προβλήματος της ανεργίας και τους αγώνες για να το ανατρέψουμε και γι’ αυτό το λόγο καλούμε κι άλλους δήμους αλλά και όλες τις συλλογικότητες, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις των επομένων ημερών και να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΟΥ Η ΛΕΞΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ!

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/4 ΣΤΙΣ 8 μ.μ. ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/4 ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: