ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ!

Πολλά έχουμε δει κατά καιρούς για την εκμετάλλευση των ανέργων με σκοπό τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης και τα κέρδη κάποιων λίγων. Αυτό όμως ξεπερνά τα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και θυμίζει εποχές σκότους…

Το νέο πρόγραμμα εργασίας για άνεργους/ες του ΟΑΕΔ θα καταβάλλει 19,81 ημερησίως και όχι περισσότερα από 495,25 ευρώ μηνιαίως για όσους είναι ηλικίας 25 ετών και άνω και 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 431,75 ευρώ μηνιαίως για ηλικίας κάτω των 25 ετών. Σα να μην έφτανε λοιπόν το πενιχρό αυτό ποσό για την ασφαλή διαβίωση των ανέργων, έχουν το θράσος να δηλώνουν ότι προσφέρονται και ανώτατοι (!) μισθοί 619 ευρώ (για όσους είναι πάνω από 25 ετών) και 539,75 ευρώ (αν είναι κάτω των 25 ετών) σε όσους τοποθετηθούν για να εργάζονται, στα πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, τα βράδια στα hot spots!

Η πρακτική να αξιοποιούνται οι άνεργες και άνεργοι σε θέσεις όπου πρέπει να γίνεται άμεση διαχείριση του ανθρώπινου πόνου και της μέγιστης εκμετάλλευσης δεν είναι τυχαίο ούτε και πρωτόγνωρο. Γνωρίζουν πολύ καλά υπουργείο, κυβέρνηση και Ε.Ε. και την ανάγκη των ανθρώπων για δουλειά και επιβίωση και τον τεράστιο αριθμό του 1,5 εκατομμύριου ανέργων. Γι’αυτό και πατώντας πάνω σε αυτά, επιδιώκουν να μας έχουν να δουλεύουμε σε συνθήκες σύγχρονου μεσαίωνα, πλέον όμως περιφρουρώντας τον με το να διαχειριζόμαστε εμείς οι ίδιες και ίδιοι τον πόνο των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους και ζουν καθημερινά τον γολγοθά και μάλιστα με μισθούς πείνας.

Δεν πρόκειται όμως να συναινέσουμε στην ανθρωποφαγία και τον κανιβαλισμό!

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ

Κατάργηση εδώ και τώρα της σύγχρονης δουλείας των 5μήνων, των voucher και της ελαστικής απασχόλησης!

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα!

Ευθύνη του κράτους να αναλάβει τη μετακίνηση, τη διαμονή και τη στέγαση των προσφύγων και των μεταναστών με αξιοπρεπείς συνθήκες!

Ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ:

Κοινωφελής Εργασία: Μισθός έως 619 ευρώ σε ανέργους στα hot spots!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: