Κάλεσμα Επιτροπής Ανέργων Ν. Φιλαδέλφειας/ Ν. Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών

Την Τετάρτη στις 16 Δεκέμβρη στο χώρο της Λαϊκής Συνέλευσης Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση για συγκρότηση επιτροπής ανέργων στη γειτονιά μας. Εκεί συζητήσαμε τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι άνεργες και άνεργοι ακόμη και στα πιο στοιχειώδη πολλές φορές ζητήματα επιβίωσης, τα δικαιώματα που έχουμε καθώς και την ανάγκη να κάνουμε κάτι προκειμένου να τα κατοχυρώσουμε. Η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε απαντώντας στην ανάγκη οργάνωσης των ανέργων σε τοπικό επίπεδο προκειμένου οι ίδιοι να βρεθούμε, να συσπειρωθούμε, να συζητήσουμε τα προβλήματά μας και να διεκδικήσουμε όλα αυτά που δικαιούμαστε. Έτσι λοιπόν, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής ανέργων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών και συγκεκριμένα όλων των περιοχών στις οποίες απευθύνεται ο ΟΑΕΔ Περισσού. Μετά μάλιστα και από συνεννόηση αποφασίστηκε να παραχωρηθεί χώρος στη Λαϊκή Συνέλευση Ν.Φ-Ν.Χ. για την επιτροπή ανέργων όπου θα αναρτώνται ανακοινώσεις αλλά και όπου θα μπορούν να μαζεύονται οι άνεργες και άνεργοι σε πιο σταθερή βάση.
Την Τετάρτη στις 13 Γενάρη στις 19.00 θα μαζευτεί η επιτροπή ανέργων Νέας Φιλαδέλφειας /Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών, στο χώρο της Λαϊκής Συνέλευσης (Δεκελείας 116, απέναντι από το δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας) για να συζητήσουμε και να δράσουμε! Την ίδια ώρα που το νέο μνημόνιο και το νέο ασφαλιστικό έρχονται να μας τσακίσουν ακόμη περισσότερο, εμείς καλούμαστε να τα βγάλουμε πέρα με ψίχουλα! Όταν μάλιστα τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τον περασμένο Νοέμβρη οι επίσημα εγγεγραμμένοι άνεργοι και άνεργες στα μητρώα του ΟΑΕΔ ξεπερνούν το 1.000.000 καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση θα γίνεται όλο και χειρότερη αν δεν κάνουμε κάτι εμείς οι ίδιοι! Η μάχη για τη δωρεάν μετακίνηση κερδήθηκε μέσα από τους αγώνες μας! Παρόλα αυτά έχουμε πολλά ακόμη να διεκδικήσουμε γα να ζήσουμε. Το επίδομα ανεργίας για όλους και όλες χωρίς προϋποθέσεις όσο χρόνο είμαστε άνεργοι, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλα τα δικαιώματά μας! Μα πάνω απ’ όλα θέλουμε να πάψουμε να είμαστε άνεργοι!
Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε κάθε άνεργο/η της περιοχής να έρθει, να συζητήσουμε τα προβλήματά μας και να δράσουμε συλλογικά! Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους φορείς, τα σωματεία, τα συνδικάτα, τις επιτροπές γειτονιών, τις λαϊκές συνελεύσεις, όλες τις συλλογικότητες ανέργων και εργαζομένων, να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ!
-ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
-ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

ΔΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ Ν. ΦΙΛ/ΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚ/ΝΑΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: