ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΑ 5ΜΗΝΑ

Οι Ενεργοί Άνεργοι δηλώνουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους στα 5μηνα προγράμματα που, την τελευταία περίοδο, δίνουν ένα μεγάλο και δύσκολο αγώνα για το δικαίωμα τους στη δουλειά. Με την λήξη των συμβάσεων τους, οι συνάδελφοι έρχονται να προστεθούν στο 1,5 εκ. ανέργων που,την καταστροφική πενταετία του μνημόνιο, δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωση. Σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανέχεια, την φτώχεια και την κοινωνική ισοπέδωση, το «πέταγμα» περισσότερων ανθρώπων στον κάδο της ανεργίας δεν είναι απλά άδικο, αλλά εγκληματικό.

Οι Ενεργοί Άνεργοι στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων στα 5μηνα. Ενώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητα των συναδέλφων. Οι πολύμορφες δράσεις τους και η οργάνωση τους σε επιτροπές αγώνα είναι πολύ σημαντική παρακαταθήκη για τους αγώνες της επόμενης μέρας. Αυτή η εμπειρία χρειάζεται να μπολιάσει τις επιτροπές ανέργων που δημιουργούνται στις γειτονιές για να οικοδομηθεί ένα μαζικό πολιτικό κίνημα κατά της ανεργίας.

Οι Ενεργοί Άνεργοι θα συνεχίσουν να παλεύουν για να πάρουν οι άνεργοι την υπόθεση στα χέρια τους, για να βγουν στο προσκήνιο και να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, για ζωή με αξιοπρέπεια αλλά και άμεσα μέτρα ανακούφισης (επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, προσμέτρηση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη, φοροαπαλλαγές για τους ανέργους, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ).

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: