ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΑ 5ΜΗΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι στα 5μηνα,

Αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια με την ανεργία όλοι οι εργαζόμενοι είναι ένας εφιάλτης, πόσο μάλλον που σύμφωνα με τις προβλέψεις τους η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.
Μ’ αυτόν τον εφιάλτη ζουν ήδη 1,5 εκ. εργαζόμενοι στη χώρα μας και οι υπόλοιποι ζουν με το φόβο να μην τον βιώσουν. Τον ίδιο εφιάλτη ζείτε κι εσείς που οι κυβερνήσεις σας χρησιμοποίησαν για να δείξουν ότι, δήθεν, παλεύουν με το «θηρίο της ανεργίας», όπως μας λένε, δημιουργώντας, τάχα, θέσεις εργασίας.
Ξέρετε καλά, επειδή το ζείτε, ότι δεν είναι έτσι.
Ούτε θέσεις εργασίας δημιουργούν, αφού είτε σε 5 μήνες σήμερα, είτε σε 8 μήνες αύριο, θα είστε πάλι άνεργοι και χωρίς δικαιώματα όπως και σαν «εργαζόμενοι».
Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα χρησιμοποιούνται σαν πειραματόζωα χωρίς δικαιώματα στην εργασία επειδή αυτό το μοντέλο εργασίας θέλουν να κυριαρχήσει παντού. Προσπαθούν να σας αντιμετωπίσουν σαν ψηφαλάκια κυβερνήσεις και δήμαρχοι δημιουργώντας ψεύτικες ελπίδες ότι κάτι θα κάνουν είτε με την παράταση των συμβάσεων, είτε με δήθεν προσπάθεια για μονιμοποίηση σας, την στιγμή που νομοθετούν για το αντίθετο. Ενώ σαν άνεργοι σας έλεγαν και μας λένε ακόμα πως δεν υπάρχουν χρήματα για να χρηματοδοτήσουν στοιχειώδεις ανάγκες μας (επίδομα ανεργίας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν μετακίνηση με τα ΜΜΜ) ξαφνικά βρίσκουν για να επιχορηγήσουν εργοδότες στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα για να μας προσλαμβάνουν, να τους κάνουμε τη δουλειά και μετά πάλι τα ίδια. Σιγά σιγά θα μας βάλουν να τσακωνόμαστε με τους συναδέλφους που έχουν μόνιμη δουλειά, οι άνεργοι μεταξύ μας κοκ.

Συνάδελφοι,
η λύση δεν είναι να γίνουμε ανακυκλώσιμοι δούλοι στην υπηρεσία κράτους και εργοδοτών. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι να παίζουν πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια στις πλάτες μας.
Η μόνη σίγουρη και αξιοπρεπής λύση είναι ο αγώνας.
Δυναμώστε και δημιουργήστε παντού επιτροπές αγώνα μαζί με τα σωματεία του χώρου σας. Άμεσα διεκδικήστε λύση στα προβλήματα σας:

• Πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας
• Αμοιβές με βάση της συλλογικές συμβάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ
• Απασχόληση στις υπηρεσίες για τις οποίες προσληφθήκατε
• Ασφαλιστική – υγειονομική κάλυψη. ΒΑΕ για όσους δουλεύουν στις υπηρεσίες καθαριότητας
• Όλες τις παροχές που προβλέπονται για τους μόνιμους
• Έγκαιρη καταβολή του μισθού.

Συνάδελφοι,
σε λίγο καιρό θα είστε και θα είμαστε πάλι άνεργοι, στην ίδια μοίρα με τους υπόλοιπους, στην ίδια αφετηρία απ’ όπου ξεκινήσαμε. Να δυναμώσουμε την πάλη των ανέργων, πλάι στους ελαστικά απασχολούμενους και όλο το λαό,

-Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατάργηση των 5μηνων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Μείωση των ωρών εργασίας χωρίς μείωση του ήδη κουτσουρεμένου μισθού                                                                                                          -Αναγνώριση και προσμέτρηση της περιόδου ανεργίας στα συντάξιμα έτη.
-Όχι άλλα χρήματα σε εργοδότες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας, χωρίς φαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ επιτροπές ανέργων σε κάθε γειτονιά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: