ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Παρά τις προηγούμενες προσπάθειες και κινητοποιήσεις, εδώ και τέσσερα σκληρά χρόνια, οι 85 απολυμένοι του Δήμου Μεταμόρφωσης, δεν έχουν ακόμη επαναπροσληφθεί, παρότι δικαιώθηκαν στα δικαστήρια. Ο δήμαρχος κ. Καρπέτας όμως, αντί να τους επαναπροσλάβει, τους στέρησε αυτό το δικαίωμα ασκώντας έφεση στην πρωτόδικη απόφαση.
Οι Δημοτικές Αρχές δεν είναι υποχρεωμένες για άσκηση έφεσης με πρόφαση τάχα ποινικές κυρώσεις για μη άσκηση όλων των ένδικων μέσων. Στην πραγματικότητα όσοι το κάνουν, είναι σύμφωνοι  με τη μνημονιακή πολιτική της τρόικας για απολύσεις και καθιέρωση του θεσμού των ωφελούμενων με πεντάμηνα και με μισθούς πείνας, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, και  δικαιώματα.
Η νέα κυβέρνηση όχι απλώς δε φαίνεται να παίρνει μέτρα κατά της ανεργίας αλλά έρχεται να επιβάλλει ένα νέο πολύ σκληρό μνημόνιο που όπως όλα δείχνουν θα πλήξει ακόμη περισσότερο εργαζόμενους και ανέργους.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση για εμάς η λύση είναι η οργάνωσή μας και η συνέχιση του αγώνα μας. Μαζί άνεργοι, και εργατικά σωματεία με την νεολαία, να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας με τόλμη και αποφασιστικότητα.
Οι ‘’Ενεργοί – Άνεργοι’’ στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους απολυμένους του Δήμου Μεταμόρφωσης.
Απαιτούμε την κατά προτεραιότητα  επαναπρόσληψή τους για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες του Δήμου.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Μεταμόρφωσης στην κινητοποίηση την Τετάρτη 14/10/2015 στις 6.30 μμ στο δημαρχείο της Μεταμόρφωσης για να διεκδικήσουμε να γίνει το δίκαιο αίτημά τους πράξη.
Να απαιτήσουμε το φυσιολογικό και συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία και στη ζωή να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια!
Καλούμε το σωματείο εργαζομένων του Δήμου να πρωτοστατήσει για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους γιατί οι άνεργοι δεν είναι κάτι άλλο παρά εργαζόμενοι που προσωρινά δεν έχουν δουλειά.
Εδώ και τώρα απαιτούμε από την νέα Κυβέρνηση να παρθούν  άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων.
Μείωση των ωρών εργασίας, σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια και, όχι προγράμματα εκμετάλλευσης και ανακύκλωσης της ανεργίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: