Δελτίο τύπου για την εκδήλωση «Απέναντι στον εφιάλτη της ανεργίας: Οργανωνόμαστε, Αγωνιζόμαστε, Γινόμαστε Ενεργοί».

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/6 η εκδήλωση των Ενεργών Άνεργων με θέμα: «Απέναντι στον εφιάλτη της ανεργίας: Οργανωνόμαστε, Αγωνιζόμαστε, Γινόμαστε Ενεργοί». Την εκδήλωση είχαν καλεστεί πλήθος συλλογικοτήτων που παρεμβαίνουν στο κίνημα των ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων καθώς και πλήθος σωματείων.

Στην συζήτηση εκτός από τους αρχικούς ομιλητές συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, την Αttack, η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, η Εργατική Λέσχη Περιστερίου,  ΣΕΦΚ, η συλλογικότητα «Εργαζόμενοι – Κάτοικοι Ταύρου», Εργατική Λέσχη άνεργων , ελαστικά απασχολούμενων και απλήρωτων εργαζομένων Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη, πρώην διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε Voucher, απολυμένοι και άλλοι αγωνιστές.

Έγινε μια πλούσια κουβέντα, μεταφορά εμπειριών από την πάλη κατά της ανεργίας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Παρά τις διαφορετικές εκτιμήσεις για κάποια ζητήματα, ήταν κοινός τόπος ότι το ζήτημα της ανεργίας πρέπει να μπει πολύ ψηλά στην πάλη μας και χρειάζεται μεγαλύτερος συντονισμός των δράσεων μας. Η ανάγκη για διεκδίκηση σταθερής και αξιοπρεπής δουλειάς για όλους, κόντρα στην ανεργία και στην ελαστική εργασία, αναδείχθηκε από τους περισσότερους ως κύριο ζήτημα. Το αίτημα αυτό συμπληρώνεται από τη διεκδίκηση αξιοπρεπών συνθηκών ζωής για όσους είναι άνεργοι.

Σαν Ενεργοί Άνεργοι δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την συζήτηση μεταξύ των συλλογικοτήτων και σωματείων και να συμβάλουμε από την μεριά στην οργάνωση και πάλη των ίδιων των ανέργων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: