Όχι άλλο εργατικό αίμα για τα κέρδη του κεφαλαίου

Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα, αυτή την φορά στα Ελληνικά Πετρέλαια στον Ασπρόπυργο, έγινε το πρωί της Παρασκευής 8 Μάη. Τρεις εργαζόμενο χαροπαλεύουν, φέροντας εγκαύματα σε όλο τους το σώμα, και άλλοι τρεις τραυματίες μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε μία παλιά μονάδα,

Οι τραυματισμένοι εργαζόμενοι ανήκουν σε εργολαβικό συνεργείο –ανάμεσά τους είναι και μετανάστες εργάτες- με ωράριο εργασίας πολύ πάνω από το νόμιμα προβλεπόμενο, χωρίς επαρκή ειδίκευση,  αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι εργολαβικές  εταιρίες υποχρεώνουν τους εργάτες να δουλεύουν υπό άθλιες συνθήκες με πενιχρά μεροκάματα. Οι ευθύνες της εργοδοσία των ΕΛΠΕ για το νέο έγκλημα είναι βαρύτατες. Μια εταιρία που το τέταρτο τρίμηνο του 2014, κατέγραψε την υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία όλων των εποχών. Επίσης τεράστια ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Το ατύχημα αυτό δείχνει για άλλη μια φορά τις άθλιες συνθήκες εργασίας που υπάρχουν και πως  τα μέτρα ασφάλειας, προστασίας, και τα σεμινάρια επιμόρφωσης για τους εργάτες αποτελούν «κόστος» που βαραίνει την «ανταγωνιστικότητα» των καπιταλιστών. 

Την ίδια ώρα που 1,5 εκατομμύριο είμαστε άνεργοι, συνάδελφοι μας αναγκάζονται από την εργοδοσία να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες και πάρα πολλές ώρες δουλειάς, με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή. Το κεφάλαιο για να ξεπεράσει την κρίση του και να αυξήσει τα κέρδη του, δεν φοβάται να οδηγήσει στο θάνατο τους εργαζόμενους.

Όχι άλλο εργατικό αίμα για τα κέρδη του κεφαλαίου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: