ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΗ

Την Παρασκευή 8/5 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πορεία ενάντια στην ανεργία, στην οποία συμμετείχαν σωματεία, συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων, συλλογικότητες από γειτονιές και πολιτικές οργανώσεις.

Η πορεία ξεκίνησε με συγκέντρωση στην Ομόνοια, κατευθύνθηκε προς το Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου και από εκεί στη Βουλή. Ξεχώριζαν τα αιτήματα για  μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για παροχή επιδόματος ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, για εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών ζωής για τους ανέργους.

Αυτή η πορεία ας είναι η αρχή,  ώστε  να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας οι ίδιοι οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι άνθρωποι που εργάζονται στην επισφάλεια, να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα κατά της ανεργίας, διεκδικώντας την αξιοπρεπή διαβίωση των ανέργων και το βασικότερο δικαίωμα την ΜΟΝΙΜΗ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Σαν Ενεργοί Άνεργοι θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα, την προσπάθειά μας για την συγκρότηση επιτροπών ανέργων παντού, από κοινού με το εργατικό κίνημα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια συντονισμού και συσπείρωσης δυνάμεων για την πάλη κατά της ανεργίας.

ΟΥΤΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΟΥΤΕ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΜΟΝΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: