Ψήφισμα στήριξης

Αθήνα 11-3-2015

Ψήφισμα στήριξης

Την εποχή της κρίσης και των μνημονίων, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία και ο λαός είναι το ζήτημα της ανεργίας. Παρόλα αυτά, η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, δεν έχει κάνει καμία αναφορά στα πραγματικά προβλήματα ανακούφισης των ανέργων (επίδομα ανεργίας, δωρεάν μετακινήσεις κλπ) αλλά και στο βασικό ζήτημα να βρουν σταθερή εργασία με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα.

Οι μοναδικές δηλώσεις που έχουν γίνει για το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας μέσα από τα 5μηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (τα οποία θα τα κάνει 8μηνα). Μιλάμε για προγράμματα που δημιούργησε η προηγούμενη Κυβέρνηση και δεν αποτελούν καμία πραγματική λύση. Μιλάμε για νέες θέσεις για 5 μήνες με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα, καταπατώντας τις συλλογικές συμβάσεις, χωρίς να αναγνωρίζεται καμία προϋπηρεσία και ειδικότητα. Στην πραγματικότητα είναι προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία και παρέχουν φτηνό εργατικό δυναμικό.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση για εμάς η λύση είναι η οργάνωσή μας και η συνέχιση του αγώνα μας. Με οργάνωση και πάλη παντού. Να στήσουμε παντού μαζικές ενωτικές επιτροπές ανέργων, και μαζί με τα εργατικά σωματεία και τη νεολαία, να σχεδιάσουμε και να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας με τόλμη και αποφασιστικότητα.

Εδώ και τώρα απαιτούμε από την νέα Κυβέρνηση να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων:

Επιδότηση για όλους τους ανέργους για όσο είναι άνεργοι, χωρίς προϋποθέσεις.

Δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ, διαγραφή όλων των προστίμων τους.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Όχι στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας.

Σαν Σωματείο εργαζομένων λειτουργίας Μετρό στηρίζουμε τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των ανέργων. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη σύσκεψη φορέων που έχει καλεστεί την Τετάρτη 11/3 στις 6:30μμ στη Σολωμού 13, Εξάρχεια 4ος όροφος, ώστε να συζητήσουμε τη συνέχεια της πάλης για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων και τη διαγραφή των προστίμων τους αλλά και τη διοργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας με σκοπό την υλοποίηση αυτών των αιτημάτων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: