Αιτημα συναντησης με υπουργειο εργασιας

Κύριε Υπουργέ

Σας ενημερώνουμε ότι το προηγούμενο διάστημα προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας  στο Υπουργείο Μεταφορών κατά την οποία είχαμε συνάντηση με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, κ. Σταθόπουλο Νικόλαο, ο οποίος μας ανακοίνωσε πως η «επιδότηση» της μετακίνησης των ανέργων είναι αποκλειστικά πολιτική απόφαση, αφού οικονομικό-τεχνικά είναι εφικτή, αλλά αρμόδιο είναι το Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, μέσω του ΟΑΕΔ και της απελευθέρωσης πόρων για αυτό το σκοπό. Στη συνέχεια είχαμε δύο φορές συνάντηση με τον πρώην Υπουργό κ. Γκεγκέρογλου, που είχε δεσμευτεί ότι σε συμφωνία με το Υπουργείο Μεταφορών θα εφαρμοζότανε πιλοτικά η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων για τις 20 μέρες των εορτών. Φυσικά το αίτημά μας δεν έχει εκπληρωθεί ακόμα.

Για το λόγο αυτό αιτούμαστε επείγουσα συνάντηση μαζί σας, με θέμα την επίδοση ψηφίσματος σχετικά με την ελεύθερη μετακίνηση των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ και την διαγραφή των προστίμων τους για τα ΜΜΜ. 

Η καθημερινότητα για εμάς τους άνεργους (με το ποσοστό της ανεργίας να είναι 30% και να φτάνει ως και το 60% στη νεολαία) είναι εξοντωτική. Θεωρούμε το δικαίωμα στη μετακίνηση (όπως και την υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση και την κατοικία) αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα και όχι διευκόλυνση.

Επιμένοντας στο δίκαιο αίτημά μας για αξιοπρεπή και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό και πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους, παράλληλα διεκδικούμε την άμεση βελτίωση της καθημερινότητάς μας.  Ζητάμε:

  • Επίδομα για όλους του ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.
  • Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και διαγραφή των σχετικών προστίμων.
  • Δωρεάν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους.

Ζητάμε να πραγματοποιηθεί επείγουσα συνάντηση αρμοδίων. Θα θέλαμε την απάντησή σας σύντομα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: