Ανακοινωση

Την Δευτέρα, 3 Νοέμβρη, συναντηθήκαμε συλλογικότητες και συζητήσαμε για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και την οργάνωση των αγώνων μας ενάντια σε αυτό το μεγάλο ζήτημα. Συμμετείχαν οι Ενεργοί Άνεργοι, η Επιτροπή Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων – Πατήσια-Γαλάτσι, η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, η Εργατική Λέσχη ανέργων, ελαστικά απασχολούμενων και απλήρωτων εργαζομένων σε Μαρκόπουλο κ΄ Πόρτο Ράφτη,

Με βάση την συζήτηση, καταλήξαμε:

–         Το ζήτημα της ανεργίας είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα των εργαζομένων και της νεολαίας και πρέπει να ιεραρχηθεί πολύ ψηλά στους στόχους μας.

–        Εκτιμήθηκε ότι είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός κινήματος ανέργων μαζί με τους ίδιους τους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα, με στόχο την πάλη για σταθερή εργασία αλλά και τον αγώνα για αξιοπρεπή ζωή όσο διαρκεί η ανεργία.

–         Το επόμενο διάστημα, χρειάζεται μαζικότερη και πιο συστηματική παρέμβαση στις γειτονιές, με στήσιμο ενωτικών και μαχητικών επιτροπών ανέργων Ταυτόχρονα, χρειάζεται η ολόπλευρη ανάδειξη του συνολικού πλαισίου (δουλειά, επίδομα, ασφάλιση, ΜΜΜ, χαράτσια κλπ.) που μπορεί να δώσει δυναμική στη μαζική πολιτική πάλη κατά της ανεργίας.

–         Συζητήθηκε η αναγκαιότητα να διοργανωθεί ένα απογευματινό συλλαλητήριο για την ανάδειξει όλου του πλαισίου αιτημάτων ενάντια στην ανεργία.

–     Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας και μάζεμα των προστίμων που επιβλήθηκαν από ελεγκτές στα ΜΜΜ σε άνεργους, ώστε να απαιτήσουμε να διαγραφούν.

 

Το επόμενο διάστημα θα συζητήσουμε πιο αναλυτικά ώστε να συγκεκριμενοποιήσουμε έναν κοινό βηματισμό στα ζητήματα που συμφωνούμε με ελεύθερη έκφραση των απόψεων όλων, ενωτικά και χωρίς αποκλεισμούς, γύρω από το θέμα της ανεργίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: