ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 23/6, στο Υπουργείο Εργασίας, η συντονισμένη παρέμβαση που είχε προγραμματιστεί από συλλογικότητες ανέργων, πρωτοβουλίες γειτονιών και άλλους φορείς.

Σε μια πολύ μαζική κινητοποίηση, άνεργοι συγκεντρώθηκαν για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην ελεύθερη μετακίνηση με τα ΜΜΜ αλλά και για να διαμαρτυρηθούν για την εκτίναξη της ανεργίας, την ανατίναξη των εργασιακών τους δικαιωμάτων, τις ασφυκτικές συνθήκες ζωής που διαμορφώνονται για τους άνεργους και όλο το λαό.

Μετά τον Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών, και ο Υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου, δήλωσε… αναρμόδιος και παρέπεμψε το αίτημά μας προς συζήτηση σε επόμενη -από κοινού- συνάντηση των υπουργών Εργασίας και Μεταφορών.

Όσο εντείνουμε την προσπάθειά μας, τόσο θα μεγαλώνει και η προσπάθεια της συγκυβέρνησης να κερδίσει χρόνο για να μην απαντήσει στα αιτήματά μας, να μας αποπροσανατολίσει μέσα σε ένα γραφειοκρατικό λαβύρινθο, να μεταθέτει τις αρμοδιότητες από το ένα μέλος της στο άλλο. Η δήλωση «αναρμοδιότητας» για ένα τέτοιο αίτημα, από εν ενεργεία γενικούς γραμματείς και υφυπουργούς, κινείται στα όρια του εμπαιγμού. Εμπαιγμού όχι απέναντι σε κάποιες συλλογικότητες και φορείς, αλλά απέναντι στη θάλασσα του 1,5 εκ. ανέργων.

Γνωρίζουμε πως πραγματικά, ο μοναδικός «αρμόδιος» για να δώσει λύση στα προβλήματά μας, είμαστε οι ίδιοι οι άνεργοι, μαζί με όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα! Και πρέπει να συνεχίσουμε τη δύσκολη προσπάθεια της οργάνωσής μας και της οικοδόμησης ενός μαζικού, πολιτικού, ενωτικού και μαχητικού κινήματος κατά της ανεργίας, που θα βάλει στο στόχαστρό του τις πολιτικές που ευθύνονται για τη γιγάντωση των προβλημάτων μας. Η δημιουργία του όμως θα περάσει και μέσα από μικρές, συγκεκριμένες μάχες, μέσα από υλικές, χειροπιαστές νίκες, που θα μας συντηρούν ενεργούς όσο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ανεργία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε τη δίκαιη διεκδίκησή μας για δωρεάν μετακινήσεις για όλους τους άνεργους με τα ΜΜΜ, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την ανάδειξη της ανεργίας ως πολύ σημαντικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και του εργατικού κινήματος. Διεκδικούμε διαρκώς αξιοπρεπή και σταθερή δουλειά για όλους, άμεση βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Καλούμε τους άνεργους, τις συλλογικότητες και τους υπόλοιπους φορείς που συμμετείχαν στην πρόσφατη κινητοποίηση αλλά και όλους όσοι κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση, σε μια συνάντηση-συζήτηση απολογισμού, για να διορθώσουμε τις αδυναμίες, να ανταλλάξουμε απόψεις και να διατηρήσουμε έναν κοινό βηματισμό μας στο ζήτημα της ελεύθερης μετακίνησης των ανέργων.

Την Τετάρτη, 2 Ιουλίου, στις 1900, στην οδό Σολωμού 13, 4ος όροφος, Εξάρχεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: