ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη, 2 Ιουλίου, συλλογικότητες που συναντηθήκαμε μέσα από την κίνηση για ελεύθερη μετακίνηση για όλους τους ανέργους και τη διαμαρτυρία στο υπουργείο εργασίας, βρεθήκαμε για να ανταλλάξουμε απόψεις και να απολογίσουμε τη δράση μας. Συμμετείχαν οι Ενεργοί Άνεργοι, η Επιτροπή Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων – Πατήσια-Γαλάτσι, η Παμπειραϊκή Επιτροπή Ανέργων, η Συνέλευση Κουκακίου, η Συνέλευση Ηλιούπολης, η Επιτροπή Ανέργων Πετρούπολης και ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής.

Με βάση την συζήτηση, καταλήξαμε:

–         Η συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας αποτιμήθηκε ως μαζική και ως ένα πολύ θετικό βήμα παρά τις οργανωτικές αδυναμίες, που πρέπει να ξεπεραστούν, όσο πολλαπλασιάζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας. O υφυπουργός δήλωσε αναρμόδιος και συνεχίστηκε ο εμπαιγμός ως προς την κοινή συνάντηση με τους υπουργούς Εργασίας και Μεταφορών.

–         Το επόμενο διάστημα, χρειάζεται μαζικότερη και πιο συστηματική παρέμβαση στις γειτονιές, με στήσιμο επιτροπών ανέργων κάθε συλλογικότητας. Ταυτόχρονα, χρειάζεται η ολόπλευρη ανάδειξη του συνολικού πλαισίου (δουλειά, επίδομα, ασφάλιση, ΜΜΜ, χαράτσια κλπ.) που μπορεί να δώσει δυναμική στη μαζική πολιτική πάλη κατά της ανεργίας.

–         Διατυπώθηκαν προτάσεις για την παραπέρα οργάνωση της πάλης την επόμενη περίοδο, μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός μας για δωρεάν μετακίνηση όλων των ανέργων με τα ΜΜΜ:

ü  Ημέρα/ες μαζικής παρέμβασης στα ΜΜΜ.

ü  Συγκέντρωση στο Υπ. Μεταφορών και μάζεμα των προστίμων που επιβλήθηκαν από ελεγκτές στα ΜΜΜ σε άνεργους, ώστε να απαιτήσουμε να διαγραφούν.

ü  Απογευματινό συλλαλητήριο για την ανάδειξη όλου του πλαισίου των αιτημάτων και των διεκδικήσεών μας.

Το επόμενο διάστημα θα συζητήσουμε πιο αναλυτικά ώστε να συγκεκριμενοποιήσουμε έναν κοινό βηματισμό στα ζητήματα που συμφωνούμε με ελεύθερη έκφραση των απόψεων όλων, ενωτικά και χωρίς αποκλεισμούς, γύρω από το θέμα της ανεργίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: