ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ… ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, μπροστά στις εκλογές, δοκίμασε την προβολή της ταινίας «κοινωνικό μέρισμα – βοήθημα στους μη έχοντες». Τελικά –δυστυχώς για εμάς και τις οικογένειές μας- το έργο αποδείχτηκε φαρσοκωμωδία.

Σαν τους κατακτητές που μοιράζουν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, διαφήμισαν με κάθε τρόπο ότι θα μοιραστούν από 500€ και πάνω, σε άνεργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Αν και ψίχουλα σε σχέση με τις υποχρεώσεις που τρέχουν καθημερινά, οι αιτήσεις, 5 μόλις μέρες μετά την έναρξη της υποβολής τους, είχαν ξεπεράσει τις 225.000.

Για να αποκαλυφθεί έτσι και η κοροϊδία της συγκυβέρνησης: Από τις 225.000, πάνω από 70.000 απορρίφθηκαν αυτόματα, ενώ περισσότερες από 110.000 βρίσκονται σε αναμονή. Μόλις 42.000 πέρασαν στη δεύτερη διαλογή. Κι αυτό γιατί τα κριτήρια αποκλείουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους. Ενδεικτικά, μακροχρόνια άνεργος ο οποίος φιλοξενείται δε δικαιούται το μέρισμα. Κατά τη συγκυβέρνηση, άνεργος ο οποίος δεν έχει κανένα εισόδημα για περισσότερο από 1 χρόνο, πρέπει να είναι ιδιοκτήτης κατοικίας (άρα ικανός να πληρώνει χαράτσια) ή ενοικιαστής (άρα ικανός να πληρώνει ενοίκιο), ώστε να δικαιούται το κοινωνικό μέρισμα!

Ο παραλογισμός δε σταματά εδώ. Σύμφωνα με την απόφαση του Υπ. Οικ., το βασικό εισοδηματικό όριο για ένα ζευγάρι είναι 8.000€ και για μια 4μελή οικογένεια, 10.000€! Χοντρικά δηλαδή, ένα ζευγάρι με 2 μισθούς των 334€(!) ο καθένας, θεωρούνται προνομιούχοι κι αποκλείονται του μερίσματος. Αν κανείς σκεφθεί ότι παρά τις εξωφρενικές προϋποθέσεις, οι δικαιούχοι υπολογίζονται επισήμως πάνω από 940.000, καταλαβαίνει κανείς σε τι κατάσταση έχουν φέρει το λαό, η κυβέρνηση, η τρόικα και τα μνημόνια της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

Ως «Ενεργοί Άνεργοι», καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και επιμένουμε στη διεκδίκησή μας για επιδότηση όλων των ανέργων χωρίς προϋποθέσεις και για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία. Όλοι οι άνεργοι να θεωρηθούν με ρύθμιση δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος ανεξαρτήτως κριτηρίων. Οι σκοπιμότητες της κυβέρνησης πρέπει να αποκαλυφθούν και οι πολιτικές τους να ανατραπούν!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: